Workshops studiedag Autisme bij vrouwen

 

WORKSHOP DOEL VOOR WIE
Workshop 1 
Wie ben ik als vrouw?
Gerda Bastiaan en Deborah van Arragon 
Deelnemers denken o.l.v. de workshopleider na over de invloed van het autisme op hun leven, zowel lichamelijk als psychisch.

(Deborah van Arragon is een jonge vrouw met autisme, cartoonist in haar dagelijks leven. Ze schreef samen met Gerda Bastiaan het boek: 'Dat is toch zo.')
Alleen voor vrouwen met autisme

Workshop 2
Wie ben ik als moeder?
mevr. E. (Ellen) Lebesque, regioconsulent bij Dit Koningskind

Deelnemers denken o.l.v. de workshopleider na over opvoeden van kinderen als je autisme hebt.

Voor moeders met autisme (en ook voor hun partners)

Workshop 3
Wie ben ik in mijn sociale omgeving?
mevr. J.J. (Josien) Teitsma-Brandwijk, Gespreksleider van groep vrouwen met autisme

Deelnemers denken o.l.v. de workshopleider na en gaan met elkaar in gesprek over de invloed van autisme op hun sociale contacten. Voor vrouwen met autisme (en ook voor hun moeders / vriendinnen / zussen)

Workshop 4
Ik heb autisme en een relatie
mevr. B. (Bonna) van der Wijngaard, regioconsulent bij Dit Koningskind

Deelnemers denken o.l.v. de workshopleider na over de invloed van autisme op het hebben van een partnerrelatie. Voor vrouwen met autisme (en ook voor hun vriendinnen / zussen)
Workshop 5
Mijn vrouw/vriendin heeft autisme
M. (Rien) Geluk, systeemtherapeut bij Eleos
Deelnemers denken o.l.v. de workshopleider na over de invloed van autisme op het hebben van een partnerrelatie met een vrouw met autisme. Voor mannen die  getrouwd zijn / een relatie hebben met een vrouw met autisme
Workshop 6
Geloof en autisme bij vrouwen
drs. A. (Anne-Josien) Huisman, GZ-psycholoog bij De Hoop
Deelnemers denken o.l.v. de workshopleider na over geloven en geloofsbeleving als je autisme hebt. Voor vrouwen met autisme (en ook voor hun vriendinnen / partners / ouders / broers en zussen)
Workshop 7
Voor wie meer wil weten over autisme bij vrouwen
mevr. N. (Nelleke) van Es-Vogel, psychiater bij Eleos
Deelnemers krijgen informatie over verschillen in uiting van autisme bij vrouwen en mannen, over hoe de diagnose wordt gesteld, over mogelijke voor- en nadelen van diagnostiek en kort iets over de behandelmogelijkheden. Voor mensen die meer willen weten over autisme bij vrouwen, vrouwen die bij zichzelf autisme vermoeden
Workshop 8
Pastoraat en hulpverlening
mevr. G. (Gerda) Mosterd-Pol MSc, psycholoog bij Eleos
Deelnemers denken o.l.v. de workshopleider na over de rol van pastoraat en hulpverlening aan vrouwen met autisme en op welke wijze pastoraat en hulpverlening kunnen samenwerken in de behandeling en/of begeleiding van vrouwen met autisme Voor hulpverleners en ambtsdragers die betrokken zijn bij (familieleden van) vrouwen met autisme

Met behulp van dit formulier kunt u zich aanmelden voor de studiedag Autisme bij vrouwen.

Wanneer u met meer personen deze studiedag wilt bezoeken, verzoeken we u hen apart aan te melden.

Omdat voor sommige workshops veel belangstelling kan zijn, verzoeken we u een extra keuze per workshopronde aan te geven. We proberen u zoveel mogelijk te plaatsen in de workshops van uw eerste voorkeur. We zullen u niet twee keer in dezelfde workshop plaatsen.

Workshops