Hendrik-Jan_Colijn2.jpg

14 november 2018 | Hendrik-Jan Colijn

Dankbaarheid

Als ik de laatste dagen nog eens aan mij voorbij laat gaan past alleen maar dankbaarheid. Vorige week woensdag was de jaarlijkse Dankdag voor gewas en arbeid. Een dag waarin we onze Schepper mogen danken voor alle goede gaven die we van Hem ontvangen hebben.

Vrijdagavond mocht ik een dia- en psalmzangavond bijwonen met Rien Mouw en Pieter Heykoop en zaterdag een zangmiddag voor en met mensen met een beperking in Rotterdam. Om maar met het eerste te beginnen, wat is de schepping indrukwekkend mooi en wat is de Schepper almachtig! De heer Mouw nam ons met zijn presentatie, in alle seizoenen, mee de natuur in. Prachtig! En dan de daarbij passende psalmen die wij mochten zingen met organist Pieter Heykoop. Een bijzondere avond. En dan moet u weten dat op deze avond ook nog eens het prachtige bedrag van € 5000 is overhandigd door de afdeling Veluwe voor de Samen-uit-dag!
De volgende ochtend mocht ik naar Rotterdam om daar ‘s middags mee te mogen zingen in het mannenkoor onder leiding van Arie Kortleven voor en met onze vrienden van de verschillende clubs. Écht een hele bijzondere middag mocht ik daar hebben. Weer de psalmen die zo rijk van inhoud zijn, eenvoudig gezongen. Met achter het orgel Jaap Boer en daarbij diverse instrumentalisten van de afdelingsclubs. Deze middag is een collecte gehouden voor Helpende Handen. Heel fijn om déze betrokkenheid te zien. De Vereniging heeft dat ook nodig!

Langzamerhand gaan we richting het einde van het jaar. Sommige dingen worden verschoven naar januari. Wij zijn in Woerden ook al hard bezig voor volgend jaar. Wat dacht u van de Samen-uit-dag? In grote lijnen staat deze dag al in de steigers. Maar we hebben nog hulp nodig. Helpt u mee?

Reageer op dit bericht...