Blinden_en_slechtzienden2.jpg

Visuele beperking

De contactgroep is van start gegaan voor ouders van kinderen met een visuele beperking. Voor ouders wordt er elke bijeenkomst een lezing georganiseerd, waarna er gelegenheid is voor een groepsbespreking. De kinderen doen op dezelfde locatie, maar dan in een andere zaal leuke activiteiten die georganiseerd worden door drie vaste begeleidsters. De afgelopen keer was er ook voor de allerkleinsten oppas aanwezig. Vanaf het voorjaar 2017 wordt de contactgroep gesplitst in ‘Ouders van kinderen met een visuele beperking’ en in ‘Volwassenen met een visuele beperking’.

Bijeenkomsten
De bijeenkomst voor ouders zal jaarlijks in het najaar plaatsvinden. Op deze bijeenkomsten zijn zowel kinderen met allerlei soorten oogaandoeningen als hun ouders van harte welkom. Voor eventuele broertjes en zusjes is er oppas aanwezig.
De bijeenkomst voor volwassenen zal elk jaar in het voorjaar plaatsvinden. Volwassenen met allerlei soorten oogaandoeningen en hun partners zijn van harte welkom.

Organisatiecommissie
De organisatiecommissies van een contactgroep zorgt ervoor dat de activiteiten van de contactgroep plaats kunnen vinden. In de organisatiecommissies participeren vrijwilligers, die voor ondersteuning een beroep kunnen doen op een consulent van Helpende Handen.

Algemeen e-maiiladres contactgroep Visuele beperking.

Organisatiecommissie Ouders van kinderen met een visuele beperking
mevr. M. Achterberg-Ruiter
T 055 355 31 42
E-mail

mevr. M. de Heer-Oskam
T 05252 63 36 82
E-mail

mevr. B.A. van Kralingen-Lankamp
T 0548 52 25 64
E-mail

Organisatiecommissie Volwassenen met een visuele beperking
J. Pas
T 0182 63 15 25
E-mail

mevr. G. Plattèl-de Vos

mevr. J.C. Zuidweg
T 0113 31 10 35
E-mail