Syndroom_van_Turner.jpg

Syndroom van Turner

Het Syndroom van Turner is een chromosomale afwijking bij vrouwen. Vrouwen met het Syndroom van Turner zijn vaak klein, hebben gezwollen handen en voeten, een brede borstkast en ver uit elkaar staande tepels, een lage haarlijn, laaggeplaatste oren en hart- en nierproblemen. Het Syndroom van Turner komt voor bij ongeveer 1 op de 2500 vrouwen.

De contactgroep Syndroom van Turner is bedoeld voor (jonge) vrouwen met het Syndroom van Turner en hun ouders of verwanten.

Bijeenkomsten
Voor leden van de contactgroep Syndroom van Turner wordt ieder jaar een bijeenkomst georganiseerd. Deze bijeenkomst wordt op een zaterdagochtend gehouden. Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en elkaar zo tot steun te zijn. Daarnaast wordt vaak een deskundige uitgenodigd om over een aan het Syndroom van Turner verwant onderwerp te spreken.
Voor 'young-ladies' wordt een ReTurnday georganiseerd.

Organisatiecommissie

De organisatiecommissie van een contactgroep zorgt ervoor dat de activiteiten van de contactgroep plaats kunnen vinden. In de organisatiecommissie participeren vrijwilligers, die voor ondersteuning een beroep kunnen doen op een consulent van Helpende Handen.

Familie L. de Geus
Familie K. Klootwijk
Familie G. Wondergem