Spina_bifida_2.jpg

Spina bifida

Bij Spina bifida ('open rug') sluiten de ruggenwervels niet goed rondom het ruggenmerg. De meestvoorkomende gevolgen van Spina bifida zijn een waterhoofd, klompvoeten en een verkromde wervelkolom. Het komt voor bij 4,5 op de 10.000 geboorten.

De contactgroep Spina bifida is bedoeld voor ouders van kinderen met spina bifida. Ook jongeren en volwassenen met spina bifida, die ervaringen willen uitwisselen over leven met spina bifida, zijn van harte welkom.

Bijeenkomst
Voor leden van de contactgroep Spina bifida wordt ieder najaar een bijeenkomst georganiseerd. Deze bijeenkomst wordt op een avond gehouden. Tijdens deze bijeenkomst is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en elkaar zo tot steun te zijn. Daarnaast wordt vaak een deskundige uitgenodigd om over een aan spina bifida verwant onderwerp te spreken. Zo mogelijk wordt er voor jongeren met Spina Bifida een eigen programma geboden.

Organisatiecommissie
De organisatiecommissie van een contactgroep zorgt ervoor dat de activiteiten van de contactgroep plaats kunnen vinden. In de organisatiecommissie participeren vrijwilligers, die voor ondersteuning een beroep kunnen doen op een consulent van Helpende Handen.

mevr. J. Hol-van Pommeren
Mahoniastraat 28
4043 NP OPHEUSDEN
T 0488 44 26 72
E e-mail

mevr. A.M. de Goffau-Verwoert
Gersteland 20
3773 AC BARNEVELD
T 0342 42 18 91
E e-mail