Samen-uit-dag.jpg

Samen-uit-dag 2019

Wie in 2016 aanwezig was tijdens de Samen-uit-dag weet dat het een mooie dag in de natuur was met ontmoeting en mooie activiteiten. Er is goed nieuws! D.v. 25 mei 2019 organiseert Helpende Handen weer een Samen-uit-dag voor alle leden; weer in de natuur. We ontmoeten u graag in Woudenberg bij het Henschotermeer.

Het programma en de invulling van de Samen-uit-dag krijgt steeds meer vorm. Er staan 'oude' bekende activiteiten op het programma, maar uiteraard ook een aantal nieuwe activiteiten. Hoewel nog niet alles rond is, kunnen we vast laten weten welke activiteiten er in ieder geval op het programma staan:

Bijbelverhaal
Een vast onderdeel dat uiteraard niet ontbreekt tijdens de Samen-uit-dag is het vertellen van een Bijbelverhaal. Dit jaar zal Loes Coppoolse het verhaal vertellen.


Mannenkoor Ethan uit Yerseke
Ook deze keer zal mannenkoor Ethan uit Yerseke weer een aantal uitvoeringen geven waarbij ook mensen met een beperking mogen meezingen en dirigeren! Nadat de vraag aan hen gesteld werd of ze weer een bijdrage aan onze Samen-uit-dag willen leveren, hoefden we niet snel op antwoord te wachten. Ook deze keer was het antwoord weer volmondig: "Ja!". Hiermee zetten we een mooie traditie voort...
Bij het 50-jarig jubileum van manennkoor Ethan in 2016 noemde de voorzitter - in een interview met het RD - de Samen-uit-dag een hoogtepunt. "Als een gehandicapt kind dan vraagt of we psalm 89, 'Gedenk o Heer’, hoe zwak ik ben', willen doen, gebeurt er wat. Dan zing ik even niet meer.” Uiteraard is Pieter Heykoop als organist van het koor ook weer aanwezig. 

Carillon
Een nieuwe muzikale activiteit is het mobiele carillon van Boudewijn Zwart. Bezoekers van de Samen-uit-dag kunnen genieten van het spel op het carillon; zowel solo gespeeld door Boudewijn Zwart als in de begeleiding van mannenkoor Ethan. Daarnaast kunnen bezoekers zelf op het carillon spelen! Een ervaring om niet te vergeten...

Oude ambachten
Langs het Henschotermeer zullen diverse oude ambachten zichtbaar zijn. Zo kan jong en oud een inkijkje krijgen in het leven in vroeger tijden. Wellicht is het mogelijk om zelf ook één van de ambachten te beoefenen.

Kinderactiviteit
Kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd en violiste Marieke Booy zorgen (net als de vorige keer) voor een activiteit met verhalen en muziek. De activiteit gaat over vriendschap met verhalen uit het nieuwe boek Kikkervisjes in de soep. Naast het vertellen van verhalen wordt er tijdens deze acitviteit muziek gemaakt op de viool en accordeon. Bezoekers van deze activiteit worden actief bij het programma betrokken; alleen luisteren mag natuurlijk ook...

Markt
Langs het Henschotermeer zullen diverse marktkramen staan waar u gezelig langs kunt lopen om kennis te nemen van de producten en diensten van de sponsors van de Samen-uit-dag. Uiteraard wordt op de markt ook gezorgd voor de inwendige mens.

Aanmelden voor de Samen-uit-dag is op dit moment nog niet mogelijk. U kunt natuurlijk wel de datum alvast in uw agenda noteren!