Publicaties autisme

Door de aanschaf van deze producten steunt u het werk van Helpende Handen. Niet al deze producten zijn (directe) uitgaven van Helpende Handen.

Bij de Bron

Bijbelse kernwoorden uitgelegd

In kernwoordenboek Bij de Bron worden 52 Bijbelse kernbegrippen uitgelegd. Hierdoor kunnen de lezers elke week één kernwoord overdenken. In het kernwoordenboek worden deze begrippen duidelijk uitgelegd, aan de hand van de vragen: waar staat dit in de Bijbel? wat betekent het? wat betekent het voor jou?

Ga verder

Eenzame vrouwen

Handreikingen en tips voor het leven met een autistische partner

Dit  boek wil een handreiking zijn aan vrouwen, maar ook aan mannen, wiens huwelijk wordt geteisterd door autisme. Naast uitleg en praktische informatie komen er  vrouwen aan het woord die gehuwd zijn (geweest) met een autistische partner. Een boek vol handreikingen en tips.

Ga verder

Levend Woord

Dagboek voor jongeren

Een dagboek voor jongeren van 12 - 18 jaar. Door structuur en uitleg is dit dagboek geschikt voor jongeren met autisme.Boven ieder dagboekstukje staan: de datum het weekthema het dagthema het Bijbelgedeelte om te lezen Daarna volgt het dagboekstukje. Ieder dagboekstukje bestaat uit dezelfde drie onderdelen: Wat staat er in dit Bijbelgedeelte? Wat betekent het? (korte uitleg) Wat betekent het voor jóu? (korte toepassing) Onderaan het dagboekstukje staat een psalmvers genoemd. Dat kun je opzoeken in je Psalmboek, om te zingen of om te lezen, als je dat fijner vindt. Tenslotte staat er bij sommige stukjes ook iets om te bidden.Klik hier voor een verslag van de presentatieavond. 

Ga verder