Publicaties autisme

Door de aanschaf van deze producten steunt u het werk van Helpende Handen. Niet al deze producten zijn (directe) uitgaven van Helpende Handen.

In principe worden bestellingen op donderdag verzonden.

Eenzame vrouwen

Handreikingen en tips voor het leven met een autistische partner

Dit  boek wil een handreiking zijn aan vrouwen, maar ook aan mannen, wiens huwelijk wordt geteisterd door autisme. Naast uitleg en praktische informatie komen er  vrouwen aan het woord die gehuwd zijn (geweest) met een autistische partner. Een boek vol handreikingen en tips.

Ga verder

Levend Woord

Dagboek voor jongeren

Een dagboek voor jongeren van 12 - 18 jaar. Door structuur en uitleg is dit dagboek geschikt voor jongeren met autisme.Boven ieder dagboekstukje staan: de datum het weekthema het dagthema het Bijbelgedeelte om te lezen Daarna volgt het dagboekstukje. Ieder dagboekstukje bestaat uit dezelfde drie onderdelen: Wat staat er in dit Bijbelgedeelte? Wat betekent het? (korte uitleg) Wat betekent het voor jóu? (korte toepassing) Onderaan het dagboekstukje staat een psalmvers genoemd. Dat kun je opzoeken in je Psalmboek, om te zingen of om te lezen, als je dat fijner vindt. Tenslotte staat er bij sommige stukjes ook iets om te bidden.Klik hier voor een verslag van de presentatieavond. 

Ga verder

Autisme thuis

over gezin, geloof en kerk

Over het onderwerp godsdienstige opvoeding van kinderen en jongeren met autisme leven veel vragen. Dat werd duidelijk naar aanleiding van eerder georganiseerde bijeenkomsten. Daarom heeft Platform ‘Autisme in de kerk’ besloten een brochure uit te geven waarin handvatten en tips gegeven worden over godsdienstige opvoeding aan kinderen en jongeren met autisme. In de brochure zijn interviews met ouders van kinderen en jongeren met autisme opgenomen over de ervaringen die zij hebben met de godsdienstige opvoeding.

Ga verder