Publicaties

Door de aanschaf van deze producten steunt u het werk van Helpende Handen. Niet al deze producten zijn (directe) uitgaven van Helpende Handen.

Bij de Bron

Bijbelse kernwoorden uitgelegd

In kernwoordenboek Bij de Bron worden 52 Bijbelse kernbegrippen uitgelegd. Hierdoor kunnen de lezers elke week één kernwoord overdenken. In het kernwoordenboek worden deze begrippen duidelijk uitgelegd, aan de hand van de vragen: waar staat dit in de Bijbel? wat betekent het? wat betekent het voor jou?

Ga verder

Eenzame vrouwen

Handreikingen en tips voor het leven met een autistische partner

Dit  boek wil een handreiking zijn aan vrouwen, maar ook aan mannen, wiens huwelijk wordt geteisterd door autisme. Naast uitleg en praktische informatie komen er  vrouwen aan het woord die gehuwd zijn (geweest) met een autistische partner. Een boek vol handreikingen en tips.

Ga verder

Twee gezichten

psychologische en pastorale handreiking bij narcisme

Van buiten zijn ze charmant, slim en betrouwbaar. Ze hebben gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Van binnen is er weinig empathie, ze zijn onzeker en doen zich beter voor dan ze zijn.Omgaan met iemand die lijdt aan narcisme is spitsroeden lopen. Je wordt door hen bekritiseerd, onder druk gezet en gemanipuleerd. Dit maakt dat je alert bent en alles uiterst behoedzaam en angstvallig in de gaten houdt. Leven met iemand met deze stoornis lijkt bijna niet haalbaar, maar is volgens de auteurs wel behandelbaar.Dit boekje geeft op basis van praktijkervaringen advies. Vragen als: ‘Hoe ga je ermee om? Hoe blijf je staande? Hoe kun je zorgen voor jezelf én voor de ander?’ komen aan de orde. Ds. C. van Ruitenburg voorziet elk hoofdstuk van pastorale onderbouwing op grond van Gods Woord.Een waardevolle handreiking zowel voor degene die aan deze stoornis lijdt áls voor de omgeving.

Ga verder