Publicaties

Door de aanschaf van deze producten steunt u het werk van Helpende Handen. Niet al deze producten zijn (directe) uitgaven van Helpende Handen.

Belijdeniscatechisatie

Kort Begrip in eenvoudige taal

Dit boekje is ontwikkeld voor de belijdeniscatechisatie aan (jonge) mensen die niet aan de reguliere belijdeniscatechisatie kunnen deelnemen. De lessen zijn gebaseerd op het Kort Begrip. Het taalgebruik is eenvoudig. Daardoor kunnen de lessen ook breder gebruikt worden. Als de geloofsleer in begrijpelijke taal overgedragen moet worden kan dit boekje goede diensten bewijzen.

Ga verder

Een lepel in de soep

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is hersenletsel dat gedurende het leven ontstaat. Jaarlijks overkomt het meer dan honderdduizend Nederlanders. Na hersenbeschadiging van enige omvang wordt niemand meer de persoon die hij of zij was. Iedereen met hersenletsel heeft veranderingen in functioneren. Lang niet altijd in bewegen, maar wel in denken en emoties. Dit boek bevat interviews met mensen met NAH, waarbij steeds wordt ingezoomd op één aspect van het hersenletsel dat voor die persoon op de voorgrond treedt. Hans van Dam, deskundige op het gebied van hersenletsel, geeft vervolgens een toelichting op het belangrijkste onderwerp van het interview. Dit boek biedt een uniek en breed beeld van NAH en de gevolgen ervan.

Ga verder

Zilver voor Max

Max en zijn beste vriend Kick maken van alles mee. Ze gaan samen vissen. Ze maken een wedstrijd van het bezorgen van de kranten. Ze laten de duif van Kick ontsnappen. En ze houden een spreekbeurt over een dier dat een echte zwemkampioen is.Het liefst wil Max zelf ook prijzen winnen. Maar ja, hij is nergens echt heel goed in. Max heeft een bijzondere broer: Daan. Daan heeft iets, maar daar praat Max liever niet over. Dan mag Daan meedoen met een zwemwedstrijd.Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Ga verder