Platform_Autisme_in_de_kerk.jpg

Platform Autisme in de kerk

Platform 'Autisme in de kerk' vraagt sinds 2008 aandacht voor mensen met autisme binnen de kerkelijke gemeente. Zij doet dit door het organiseren van bijeenkomsten en het uitgeven van publicaties. Platform 'Autisme in de kerk' wordt gevormd door dit Koningskind, Helpende Handen, Kennisinstituut christelijke ggz (Kicg) en Op weg met de ander.

Platform Autisme in de kerk
Postbus 404
3440 AK WOERDEN
T 0348 48 99 70
E e-mail

Studiedag Autisme bij vrouwen
D.v. zaterdag 7 april 2018 organiseert ‘Platform Autisme in de kerk’ een studiedag met als thema “Wie ben ik? Over autisme bij vrouwen”. Deze dag wordt georganiseerd voor vrouwen met autisme, hun naaste familieleden of vriendinnen, hulpverleners en ambtsdragers.
Lees meer over deze studiedag.

Thema-avond Autisme en seksualiteit

Het Platform ‘Autisme in de kerk’ organiseerde woensdag 29 maart 2017 een thema-avond over ‘Autisme & Seksualiteit, over de invloed van autisme op intimiteit en seksualiteit’. De avond was bedoeld voor echtparen en verloofden van wie één van de partners autisme heeft, partners van mensen met autisme, ouders van jongeren met autisme, mensen met autisme met/zonder relatie en ambtsdragers.
Lees meer over deze avond.

Studiedag Relatie en autisme
Zaterdag 2 april 2016 organiseerde Platform ‘Autisme in de kerk’ een studiedag met als thema: 'Relatie en autisme - Over de invloed van autisme op liefdesrelaties'.
Lees meer over deze studiedag.

Thema-avond 'Autisme thuis; over gezin, geloof en kerk'
Over het onderwerp godsdienstige opvoeding van kinderen en jongeren met autisme leven veel vragen. Daarom presenteert Platform ‘Autisme in de kerk’ 15 april 2014 een brochure waarin handvatten en tips gegeven worden over godsdienstige opvoeding aan kinderen en jongeren met autisme.
Lees meer over de thema-avond.

Studiedag De kracht van het gezin met autisme
In ieder gezin is het ‘geven en nemen’. Als één van de gezinsleden autisme heeft, kost dat vaak meer moeite. Soms is de balans jaren uit zijn evenwicht. Dat risico is nog groter als meerdere gezinsleden autisme hebben. Om gezinnen met gezinsleden te ondersteunen, organiseerde Platform 'Autisme in de kerk' 24 maart 2012 (Amersfoort) en 10 november 2012 (Goes) studiedagen met het thema 'De kracht van het gezin met autisme'.
Lees meer over de studiedag.

Ambtsdragersconferentie Autisme in de kerk

21 november 2009 organiseerde Platform Autisme in de kerk een ambtsdragersconferentie over autisme in de kerk. Tijdens deze conferentie werd een brochure gepresenteerd met zowel een theoretisch kader als praktische handvatten om in de kerk rekening te houden met mensen met een stoornis in het autistisch spectrum.
Lees meer over de ambtsdragersconferentie.

Uitgaven
Door middel van publicaties wordt aandacht gevraagd voor mensen met autisme binnen de kerkelijke gemeente. Inmiddels zijn er brochures uitgegeven voor ambtsdragers, jeugdwerkleiders en gezinnen.
Lees meer over de diverse uitgaven.