Platform_Autisme_in_de_kerk.jpg

Platform Autisme in de kerk

Platform 'Autisme in de kerk' vraagt sinds 2008 aandacht voor mensen met autisme binnen de kerkelijke gemeente. Zij doet dit door het organiseren van bijeenkomsten en het uitgeven van publicaties. Platform 'Autisme in de kerk' wordt gevormd door dit Koningskind, Helpende Handen, Kennisinstituut christelijke ggz (Kicg) en Op weg met de ander.

Platform Autisme in de kerk
p/a Postbus 404
3440 AK WOERDEN
T 0348 48 99 70
E e-mail

Conferentie Als het ambt zwaar valt – over autisme bij ambtsdragers
Platform Autisme in de kerk organiseerde 15 mei 2019 een ambtsdragersconferentie over autisme bij ambtsdragers.
Lees meer over de ambtsdragersconferentie.

Studiedag Autisme bij vrouwen
Platform Autisme in de kerk organiseerde 7 april 2018 een studiedag met als thema “Wie ben ik? Over autisme bij vrouwen”.
Lees meer over deze studiedag.

Thema-avond Autisme en seksualiteit

Platform ‘Autisme in de kerk’ organiseerde woensdag 29 maart 2017 een thema-avond over ‘Autisme & Seksualiteit, over de invloed van autisme op intimiteit en seksualiteit’. 
Lees meer over deze avond.

Studiedag Relatie en autisme
Zaterdag 2 april 2016 organiseerde Platform ‘Autisme in de kerk’ een studiedag met als thema: 'Relatie en autisme - Over de invloed van autisme op liefdesrelaties'.
Lees meer over deze studiedag.

Thema-avond 'Autisme thuis; over gezin, geloof en kerk'
Over het onderwerp godsdienstige opvoeding van kinderen en jongeren met autisme leven veel vragen. Daarom presenteerde Platform ‘Autisme in de kerk’ 15 april 2014 een brochure waarin handvatten en tips gegeven worden over godsdienstige opvoeding aan kinderen en jongeren met autisme.
Lees meer over de thema-avond.

Studiedag De kracht van het gezin met autisme
In ieder gezin is het ‘geven en nemen’. Als één van de gezinsleden autisme heeft, kost dat vaak meer moeite. Soms is de balans jaren uit zijn evenwicht. Dat risico is nog groter als meerdere gezinsleden autisme hebben. 
Lees meer over de studiedag.

Ambtsdragersconferentie Autisme in de kerk

21 november 2009 organiseerde Platform Autisme in de kerk een ambtsdragersconferentie over autisme in de kerk.
Lees meer over de ambtsdragersconferentie.

Uitgaven
Door middel van publicaties wordt aandacht gevraagd voor mensen met autisme binnen de kerkelijke gemeente. Inmiddels zijn er brochures uitgegeven voor ambtsdragers, jeugdwerkleiders en gezinnen.
Lees meer over de diverse uitgaven.