20 december 2017

Helpende Handen organiseert regionale ‘Geef me de 5’-avonden

Voorjaar 2017 presenteerde Helpende Handen de onderzoeksresultaten van een onderzoek onder ouders van kinderen met autisme. Ouders gaven onder andere aan behoefte te hebben aan uitleg rondom autisme en het daarmee omgaan, zoals psycho-educatie. Om hen hierin te ondersteunen organiseert Helpende Handen D.v. 2018 zes regionale avonden over ‘Geef me de 5’.

Geef_me_de_5.jpg

De respondenten gaven aan dat er nog veel gemist wordt als het gaat om het ontvangen van uitleg rondom stoornissen binnen het autismespectrum, het krijgen van opvoedingsondersteuning evenals praktische handvatten voor de omgang voor betrokkenen rond het kind met autisme. Met de regionale avonden die Helpende Handen in 2018 organiseert wordt inhoud gegeven aan de vraag naar deze handvatten.

Geef me de 5
De methode ‘Geef me de 5’ van Colette de Bruin geeft antwoord op vragen die ouders rondom de opvoeding van hun kind met autisme kunnen hebben. De term ‘Geef me de 5’ sluit aan bij de behoefte aan duidelijkheid en voorspelbaarheid die het kind met autisme nodig heeft. Het kind vraagt als het ware: “Geef me de 5!”. Anders gezegd: WAT is mijn taak, HOE voer ik hem uit, WAAR gebeurt het, WANNEER moet ik het doen en WIE is erbij betrokken? Maar, hoe komt u aan deze handvatten?

Bijeenkomsten
Helpende Handen organiseert in 2018 zes avonden over 'Geef me de 5'. Tijdens deze avonden neemt Colette de Bruin de aanwezigen mee in de wereld van iemand met autisme. Het belangrijkste is dat er handvatten meegegeven worden, waardoor ouders leren hun communicatie af te stemmen en toe te passen op het denken van hun kind met autisme.

Wanneer en waar
D.v. donderdagavond 1 maart 2018 - Goes
D.v. dinsdagavond 27 maart 2018 - Kampen
D.v. donderdagavond 31 mei 2018 - Rijssen
D.v. dinsdagavond 13 september 2018 - Dordrecht
D.v. dinsdagavond 18 september 2018 - Zoetermeer

Er wordt ook een bijeenkomsten gehouden in de regio Amersfoort. Als de datum van deze avond bekend is, vermelden we dat op de pagina over deze bijeenkomsten.