Nieuws archief

24 april 2017

Decentralisaties belemmeren zorg voor kwetsbare mensen

De zorg voor mensen met een beperking, chronische ziekte of psychische problemen wordt belemmerd door de decentralisaties. Er is meer bureaucratie en minder aandacht voor de mensen die de zorg nodig hebben en voor de professional die de zorg verleent. Dat komt vooral doordat er teveel aandacht gaat naar verantwoording en afrekenen. Dat concludeert het Zijlstra Center van de Vrije Universiteit Amsterdam in twee recente onderzoeken.

Verder lezen

12 april 2017

Meisjes kunnen autisme beter verbloemen dan jongens

Meisjes met autisme hebben relatief goede sociale vaardigheden, waardoor autisme bij hen vaak niet wordt herkend. Autisme manifesteert zich bij meisjes anders dan bij jongens. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Leiden, Centrum Autisme en INTER-PSY (Groningen).

Verder lezen

11 april 2017

Kind niet langer aansprakelijk voor Pgb-schuld

Ontvangers van een persoonsgebonden budget (Pgb) worden in de toekomst niet meer opgezadeld met een schuld als die is ontstaan toen zij minderjarig waren. In plaats daarvan wordt hun meerderjarige vertegenwoordiger verantwoordelijk. Dat schrijft staatssecretaris Van Rijn (VWS) in een brief aan de Tweede Kamer.

Verder lezen