Koffieochtend Downsyndroom Noord-Nederland

Heerlijke koffie met wat lekkers erbij en veel gepraat en gezelligheid; dat is een koffieochtend in Noord Nederland! We komen twee keer per jaar bij elkaar, maar uitgepraat zijn we nooit. Wel een eind rijden soms, want van alle kanten komen we naar elkaar toe; de ene keer in Leeuwarden en een volgende keer in Genemuiden of Vaasen of…… (alles wat daar tussen ligt).

Het is niet alleen erg gezellig, we delen veel met elkaar. Zorgen rond onze ‘Down kinderen’ qua gedrag of ziekte, maar ook de leuke en ondeugende dingen. Moeilijkheden waar we tegenaan lopen, maar ook praktische tips. Waar moet je aan denken als je kind 18 wordt? Hoe vraag je een PGB aan en hoe kun je dat besteden? Tips over goede cursussen of een mooie woon/werkplek… Kortom: elke keer kom je er wijzer vandaan en kijk je alweer uit naar de volgende keer.
Er komen steeds nieuwe moeders bij, ook moeders van kinderen met een andere handicap, zodat de groep steeds groter wordt. Daarom is rond Beekbergen een nieuwe groep ontstaan, zodat de afstanden niet al te groot worden.
Het is zó waardevol, dat we ouders die ook iets dergelijks zouden willen opzetten, oproepen gewoon te beginnen met zo’n koffiegroep! Zoek via school of via Helpende Handen andere ouders en begin klein. Als iedereen het aan anderen gaat doorgeven wordt de groep vanzelf groter.
Uiteraard kun je mij bellen om meer informatie. Kom anders gerust een keer kijken!

Hartelijke groeten
Henny van Eckeveld
T 038 333 66 07