Jigdaljahu.jpg

Jubileumconcert 45 jaar Helpende Handen

20 januari 1973 waren er in Rotterdam ongeveer 65 mensen aanwezig bij de oprichtingsvergadering van de Vereniging Gehandicaptenzorg der Gereformeerde Gemeenten; het huidige Helpende Handen. Deze eerste vergadering werd voorgezeten door ds. D. Rietdijk. Hij werd na de vakantieweken van de Vrouwenbond in 1972 door diverse mensen ‘met ernst op de problemen gedrukt rond het gehandicapte kind en de gezinnen waar deze kinderen in verkeren’.

Om op gepaste wijze aandacht te besteden aan het 45-jarig jubileum van Helpende Handen, vereniging langdurige zorg van de Gereformeerde Gemeenten, organiseerde Helpende Handen zaterdagavond 27 januari 2018 een jubileumconcert met het thema Dankbaarheid.

Voorzitter C. van de Craats heette de aanwezigen hartelijk welkom en las Psalm 145: 8 - 21. De muzikale bijdragen werden uitgevoerd door christelijk jongerenkoor Jigdaljahu o.l.v. Bert Noteboom, organist Marco den Toom, pianist Lennart Morée en Geraldine van Hell (dwarsfluit). Oud-voorzitter ds. P. Mulder ging in zijn medtitatie in op het negende vers van Psalm 145: De Heere is aan goed, en Zijn barmhartigheden zijn over al Zijn werken.