Autisme_jongeren.jpg

Jongeren met autisme

“De eerste jongerendag in 2010 was goed geslaagd. Waar je in de ‘normale’ wereld de enige lijkt te zijn die autisme heeft en tegen bepaalde dingen aan loopt… op de jongerendag kwam ik erachter dat ik niet de enige was. (…) Sindsdien komen we vier keer per jaar bij elkaar in Woerden. Veel onderwerpen worden besproken en de laatste keer van het seizoen gaan we informeel een dagje weg met elkaar. Zo leer je de ander beter kennen en wordt de band wat hechter. (…) Hoor jij bij de doelgroep van jongeren van 16-25 jaar met autisme en een (boven)gemiddelde intelligentie? Bezoek dan zeker een keer een bijeenkomst. Ik beloof je dat je er geen spijt van zult krijgen.”

Als je dit gelezen hebt, word je misschien nieuwsgierig naar de jongerendagen. Wat doen jullie dan en waar gaat het over? We hebben iedere keer een ander onderwerp. Op de jongerendag op 1 december 2018 ging het over ‘opgroeien met autisme’. Eén van de jongeren uit de groep vertelde voorbeelden en situaties uit zijn eigen leven: over hulp nodig hebben en hulp vragen, over keuzes maken, over je eigen grenzen leren kennen. Het was fijn om daar met elkaar over te praten; je kunt je vragen stellen en met de anderen delen hoe jij dingen doet of gedaan hebt.

Wat bijeenkomsten voor reformatorische jongeren met autisme
Voor wie in de leeftijd van 16 t/m 25 jaar, met autisme en een (boven)gemiddelde intelligentie
Waar Bethlehemkerk, kerkgebouw Gereformeerde Gemeente te Woerden
Oudelandseweg 50
Wanneer

zaterdag 7 september 2019 en 7 december 2019

Hoe laat   10.30 - 14.00 uur

Contact
Lijkt het je leuk om ook te komen? Je bent van harte welkom!
Stuur een e-mail en we zorgen dat je ook een uitnodiging krijgt. Ook als je iets wilt vragen, kun je mailen; of bellen via het kantoor van Helpende Handen.