Informatie delen

Op deze pagina willen we u informeren over praktische handvatten. Wilt u iets bekend maken aan de andere ouders? Geef dit dan door via e-mail.

Gesproken dagboek voor kinderen
Een dagboek in gesproken vorm kan voor u en uw kind fijn zijn. Dit geldt voor kinderen met (alleen) een auditieve beperking, maar misschien ook voor kinderen met een meervoudige beperking.
In samenwerking met de CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden, werkt Helpende Handen momenteel aan een gesproken versie van Bijbels dagboek ‘Elke dag nieuw’ van Gertrude de Regt e.a. (een dagboek voor kinderen van 4 - 7 jaar). Deze uitgave staat op een Daisy-cd en is naast de Daisyspeler ook op de pc te beluisteren. Het dagboek verschijnt begin 2018 en kost € 14,90.
Heeft u interesse in de gesproken versie van dit dagboek? Laat dit dan weten per e-mail of 0348 48 99 70.

Rompers bij een MIC-KEY button
Moeder Mirjam Mol: "onze zoon Floris heeft sinds eind december 2016 een PEG sonde. In september 2017 is deze vervangen door een MIC-KEY button. Ik wilde graag een handige romper waar je gemakkelijk bij de MIC-KEY kunt, terwijl Floris aangekleed is. Ervaring van andere ouders bracht ons naar de rompers van Jako-o. Wij hebben ze inmiddels ook in gebruik. Het werkt fijn, is netjes dicht op de buik en je kunt door middel van een drukknoopsluiting goed bij de MIC-KEY button."
De Halbarm-Sondebody rompers zijn te koop voor € 14,95.

Facebook Vraag en aanbod kinderhulpmiddelen
Heeft u een vraag aan andere ouders hoe die met dingen omgaan waar u tegenaan loopt omtrent uw kind met een beperking? Stel uw vraag op de Facebookpagina van Vraag en aanbod kinderhulpmiddelen. Er zijn altijd wel ouders die u een antwoord willen en kunnen geven. Of zoekt u een bepaald speelgoed, een aangepaste fiets of kleding voor uw kind met een meervoudig beperkt kind? Ook dan is het fijn lid te zijn van deze Facebookpagina. Er is veel vraag en een ruim aanbod aanwezig in tal van zaken. Ook tips zijn van harte welkom, zodat u zelf andere ouders weer een plezier kunt doen. Het is een besloten groep, dus aanmelding is nodig om lid te worden voordat men actief kan zijn op de Facebookpagina.

Vakanties
Aangepast vakantiehuisje Texel
Op vakantiepark De Krim op Texel is een aangepast vakantiehuis dat gerealiseerd is voor gezinnen met een zorgintensief kind. Er bevinden zich hulpmiddelen als een bedbox, een tandem, een verstelbare eetstoel, een douchebrancard, een fietskar/wandelwagen, beugels bij het toilet en een fiets met kinderzitje. Eveneens is er op het park een Indoor Speelparadijs en een zwembad.
Klik hier voor meer informatie.

Vakantievieren dicht bij een boerderij

  • ’t Boerenhiem in Friesland. Klik hier voor informatie.
  • De Leerkotte in de Achterhoek. Klik hier voor meer informatie.
  • Den Dikken Boom in Ouderkerk aan de IJssel. Klik hier voor meer informatie.
  • Bij d’n Berk in Heusden. Klik hier voor meer informatie.

Organisaties
Voor ouders van (jonge) kinderen met een ernstig meervoudige beperking, staat de wereld plotseling stil. Er moeten allerlei zaken worden geregeld, maar waar begin je? Je bent op zoek naar heel veel informatie, op heel veel gebieden. Hoe bereid je je voor op wat komen gaat, op de gesprekken met de zorgverleners en op de behandelingen van je kind? Welke ondersteuning en mogelijkheden zijn er voor de ontwikkeling van uw kind? Wat moet je regelen? De BOSK, Vereniging voor mensen met een meervoudig complexe handicap, heeft in samenwerking met ervaringsdeskundigen en professionals negen thema’s opgezet met praktische checklists waarin tips, handvatten en adviezen staan.

Kentalis is gespecialiseerd op het gebied van onderzoek, zorg en onderwijs voor mensen met een beperking in horen of communiceren. De medewerkers zetten zich in voor cliënten, leerlingen en hun omgeving zoals ouders, verzorgers, scholen en deskundigen. Zij geven voorlichting en advies. Klik hier voor meer informatie.

Een andere organisatie die zorg verleent aan kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige communicatiebeperking is Stichting Milo. Zij richten zich op taalgroei en communicatieve competentie. Klik hier voor meer informatie.

Wat eveneens aan de orde kwam was een website met allerlei speelgoed voor kinderen met een beperking. Al dit speelgoed kan bediend worden met een schakelaar of losse knop. Klik hier voor meer informatie.