Geef_me_de_5.jpg

Bijeenkomsten Geef me de 5

Kent u de methode ‘Geef me de 5’ van Colette de Bruin? Deze methode geeft antwoord op vragen die ouders rondom de opvoeding van hun kind met autisme kunnen hebben. De term ‘Geef me de 5’ sluit aan bij de behoefte aan duidelijkheid en voorspelbaarheid die het kind met autisme nodig heeft. Het kind vraagt als het ware: “Geef me de 5!”. Anders gezegd: WAT is mijn taak, HOE voer ik hem uit, WAAR gebeurt het, WANNEER moet ik het doen en WIE is erbij betrokken? Maar, hoe komt u aan deze handvatten? Helpende Handen biedt u de mogelijkheid kennis te maken met de methode Geef me de 5.

Uit een onderzoek van Helpende Handen onder ouders van kinderen met autisme blijkt, dat er behoefte is aan het ontvangen van informatie over autisme en het omgaan daarmee. Op bijeenkomsten neemt Colette de Bruin haar luisteraars mee in de wereld van iemand met autisme. Het belangrijkste is dat er handvatten meegegeven worden, waardoor ouders leren hun communicatie af te stemmen en toe te passen op het denken van hun kind met autisme.

Wat
Zes regionale bijeenkomsten waarbij Colette de Bruin vertelt over autisme en de methodiek ‘Geef me de 5’. Ze besteedt hierbij aandacht aan het gedrag van kinderen en jongeren met autisme, de oorzaak en de aanpak.

Wanneer en waar
D.v. donderdagavond 1 maart 2018 - Goes
D.v. dinsdagavond 27 maart 2018 - Kampen
D.v. donderdagavond 31 mei 2018 - Rijssen
D.v. donderdagavond 13 september 2018 - Dordrecht
D.v. dinsdagavond 18 september 2018 - Zoetermeer
D.v. donderdagavond 27 september 2018 - regio Amersfoort

Programma

19.30 uur Opening
  Lezing deel 1
  Pauze en gelegenheid tot vragenstellen
  Lezing deel 2
22.15 uur Sluiting waarna gelegenheid tot napraten en vragenstellen

Voor wie en kosten
Leden van Helpende Handen:  € 7,50 per persoon. 

Mensen die nog geen lid van Helpende Handen zijn, kunnen lid worden. Zij ontvangen voor 1 persoon gratis toegang tot de bijeenkomst.

Aanmelden voor Geef me de 5-bijeenkomst

Ik ben lid van Helpende Handen 

Ik word lid van Helpende Handen