Downsyndroom.jpg

Bijeenkomsten Downsyndroom

D.v. 23 maart 2019 spreekt ds. A. Schreuder over De plaats van ons kind in de gemeente.
Lees meer over de bijeenkomst van 23 maart 2019.

Het thema van de bijeenkomst van 2018 was: 'We raken nooit uitgepraat'.
Lees meer over de bijeenkomst van 17 maart 2018.

Het thema van de bijeenkomst van 2017 was: 'Naar school ... en dan? & 'Loslaten ... en dan?'.
Lees meer over de bijeenkomst van 25 maart 2017.

Het thema van de bijeenkomst van 2016 was: Draaglast en draagkracht.
Lees meer over de bijeenkomst van 9 april 2016.

Het thema van deze bijeenkomst was: 'Ons kind met Down, een kind van óns?'.  Elke lezing werd gevolgd door een workshop, waarin met de inleider kan worden gesproken over de bruikbaarheid in de praktijk van alledag.
Lees meer over de bijeenkomst van 28 maart 2015.

Het thema voor 2014 is vooral gekozen met het oog op ouders die beslissingen moeten nemen rond school, dagbesteding of uithuisplaatsing. Dat kan met vragen gepaard gaan, waarover goede voorlichting belangrijk is. Daarbij is het fijn anderen te ontmoeten die dezelfde vragen hebben, of die al eerder tot een antwoord zijn gekomen.
Lees meer over de bijeenkomst van 29 maart 2014.

Veel informatie, veel indrukken, veel herkenning, maar ook nieuwe contacten en nuttige wetenswaardigheden. Dat alles was er tijdens de ontmoetingsdag die in het teken stond van ‘Gedrag, voor welke vragen stelt dat?’. En er waren meer bezoekers dan ooit!
Lees meer over de bijeenkomst van 6 april 2013.

Marianne Sollie, consulent persoonlijke dienstverlening bij Helpende Handen, sprak over 'Wegwijs in Zorgland'. Marianne ging met ons, op een interactieve manier, door het woud van regels en mogelijkheden.
Lees meer over de bijeenkomst van 14 april 2012.

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de contactgroep Downsyndroom, die 9 april 2011 is gehouden, dacht dhr. J. van Moolenbroek met ons na over het thema: 'Pastoraat en catechisatie voor mensen met Downsyndroom'.
Lees meer over de bijeenkomst van 9 april 2011.

Tijdens deze bijeenkomst spraken diverse ouders van of mensen met Downsyndroom over het thema 'Vrijetijdsbesteding voor mensen met Downsyndroom.'
Lees meer over de bijeenkomst van 10 april 2010.

Loes Coppoolse sprak over ‘De geloofsopvoeding in de praktijk’. Ze betrok de luisteraars regelmatig bij haar praktische inleiding. We moesten allereerst aan degene die naast ons zat vertellen hoe we met onze kinderen bezig zijn met de geloofsopvoeding. Er ontstonden hele gesprekken over de mooie en moeilijke kanten hiervan.
Lees meer over de bijeenkomst van 18 april 2009.