Bijeenkomst 7 december 2013

Zaterdag 7 december 2013 was er in Woerden weer een lotgenotencontactdag. Elke jongere mocht iemand meenemen. Het ging deze dag over Autisme en vriendschap.

Is vrienden zijn met iemand met autisme anders dan met iemand zonder autisme? Waar lopen we tegenaan in een vriendschap? Is het zo dat het voor mensen met een vorm van autisme lastiger is om contact met mensen te houden of lijkt dat alleen maar zo? Dat zijn allemaal vragen waar we met elkaar over na gaan denken. En niet alleen met serieus gesprek, maar ook met... nu ja, dat zie je wel als je komt.

“Het belooft een mooie dag te worden; vandaag ga ik met een stel vrienden op verjaardag bij een andere vriendin. Lekker met een groepje autisten bij elkaar. ‘t Kan verkeren.
Evelien haalt me thuis af. Daarna halen we Gert op bij zijn huis en daarna rijden we door naar Arnhem waar de vriendin woont. Als we daar zijn krijgen we een rondleiding door de kamer en gaan we lekker bankhangen en verhalen vertellen; autistische grappen vliegen over en weer. Er blijkt nog een vriendin te zijn die bij mij in de buurt woont en op de terugweg rijdt ze met ons mee. Tijdens de terugreis maakt ze een aantal opmerkingen die mij in verlegenheid brengen. Onder andere over mijn uiterlijk. Als ze op de plaats van bestemming is aangekomen en wij nog even in de auto zitten vraagt Evelien of ik dat niet rot vind. Ja tuurlijk, maar ja ik ben niet zo mondig om direct te reageren. Het doet al goed dat Evelien door heeft dat het grotendeels onzin is.”