Bijeenkomst 5 november 2011

Op zaterdag 5 november is er geen thema-bespreking gehouden, maar hebben we met elkaar geluncht, waarna we gingen midgetgolfen.

‘We begonnen de morgen iets later als gepland (dit kwam door de laatkomers). We wijzigden vanwege de uitloop van het ontvangstgedeelte het programma. We begonnen met kennismaken hierbij mochten we twee nieuwe leden verwelkomen, Wendy en Diana; welkom.

Hierna opende Sjani voor ons de dag en liet ze Annette een gedeelte voorlezen uit Jesaja 55: 1-13. Sjani benoemde het gedeelte uit vers 8. Wij willen een heleboel bereiken en stippelen onze eigen weg uit. God heeft soms een hele andere weg met ons voor waardoor we 3 (of meer) stappen terug moeten doen en stil gezet worden voor Hem. Ze vergeleek het ook met het golfballetje (om vast vooruit te blikken op onze middagactiviteit). Hij weet niet waar het heen moet... Jij moet hem sturen. Het balletje wordt soms ook stilgelegd om verder te kunnen en uiteindelijk het doel wat jij voor ogen hebt te bereiken. Jij hebt wel het overzicht over het balletje, zo heeft God ook het overzicht over jou! Ook stond ze nog stil bij het laatste vers. Daarna zongen we psalm 27: 5 onder begeleiding van Annette op het orgel.

We genoten weer van een overtreffelijk heerlijke maaltijd. We konden kiezen uit groente en tomatensoep. Ook de broodjes smaakten weer heerlijk, en het fruitblad was goed gevuld met bananen, druiven, mandarijnen en appels.

Inge eindigde de maaltijd met het lezen van Psalm 23 en (dank)gebed en maakte (auto-)groepjes. We vertrokken om 1 uur naar Kaasboerderij Hoogerwaard in Ouderkerk aan den IJssel.

Het midgetgolfen ging een hoop mensen goed af en de sfeer onderling was erg goed. We speelden totaal 18 banen waarvan sommige banen soms best lastig waren. Uiteindelijk gingen we met een voldaan gevoel om 15:00 uur met elkaar wat drinken in de kaasboerderij en vulden we ieder individueel de evaluatieformulieren in... Om ongeveer 15:15 uur was de middag afgelopen en bracht Inge een aantal mensen terug naar het station of kerk en ging de rest naar huis.’