Bijeenkomst 30 september 2017

Voor de derde keer vond de bijeenkomst voor kinderen met een visuele beperking en hun ouders plaats. Dit keer stond de bijeenkomst in het teken van een praktisch thema: ‘Aangepast kijken’. Iris Huys Gouda bracht een scala aan nieuwe hulpmiddelen mee, wat met veel belangstelling door ouders en kinderen werd gevolgd.

Tineke de Vreugd, consulent bij Helpende Handen, heette alle bezoekers welkom en opende de bijeenkomst met het lezen van een gedeelte uit het Bijbelboek Openbaringen. Ze las daarbij een hoofdstuk uit het dagboek Levend Woord, waarna er met elkaar werd gezongen en gebeden.
Vervolgens nam Edwin Prosman van Iris Huys Gouda het woord. Voor de pauze gaf hij een toelichting op het werk en de werkwijze van Iris Huys. Na de pauze demonstreerde hij diverse hulpmiddelen, waarbij ook een aantal kinderen aanwezig waren.

Een samenvatting van de lezing is onderaan deze pagina te downloaden.

Kinderprogramma
Wat hebben de kinderen ondertussen gedaan? Zij ontvingen een leuk, afwisselend programma van de drie vaste begeleiders. De meiden maakten een geurige zeepketting en de jongens gingen aan de slag met een vogelvoerkrans. Daarna werd er allerlei lekkers gemaakt. Ook was er volop gelegenheid spelletjes te spelen die Iris Huys speciaal voor hen deze morgen beschikbaar heeft gesteld.