Bijeenkomst 17 november 2011

Henriëtte en Alidus van den Noort waren bereid ons deze avond iets te vertellen over hun zoon Rik, 8 jaar en geboren met Spina bifida.

Het was heel fijn dat Henriëtte en Alidus van den Noort bereid waren ons deze avond iets te vertellen over hun zoon Rik, 8 jaar en geboren met Spina bifida. Rik wordt als 5e kindje in het gezin geboren.

Henriëtte vertelt dat na een probleemloze zwangerschap, kort voor de geboorte op de echo ontdekt wordt dat Rik een open ruggetje heeft, de onzekerheid die dit geeft en de terughoudendheid van de artsen om Rik te behandelen. Uiteindelijk wordt Rik als hij anderhalf jaar is, geopereerd in het Radboud ziekenhuis te Nijmegen.

Alidus laat ons daarna wat zien over de hulpmiddelen die Rik zoal gebruikt in zijn dagelijkse leven. Na de pauze ontstaat er een spontane en waardevolle vragenbeantwoording door het forum, allen ervaringsdeskundigen, Henriëtte van den Noort, Gerco Verrips en Sjanine Hol. We mogen terugzien op een goede avond, waar vooral het onderlinge contact zo belangrijk is.

Tekst: een organisatiecommissielid