Activiteiten Samen-uit-dag

Bijbelverhaal
Een vast onderdeel dat uiteraard niet ontbreekt tijdens de Samen-uit-dag is het vertellen van een Bijbelverhaal. Het verhaal wordt verteld door Loes Coppoolse.

Mannenkoor Ethan uit Yerseke
Ook deze keer zal mannenkoor Ethan uit Yerseke weer een aantal uitvoeringen geven waarbij ook mensen met een beperking mogen meezingen en dirigeren! Nadat de vraag aan hen gesteld werd of ze weer een bijdrage aan onze Samen-uit-dag willen leveren, hoefden we niet lang op antwoord te wachten. Ook deze keer was het antwoord weer volmondig: "Ja!". Hiermee zetten we een mooie traditie voort...
Bij het 50-jarig jubileum van mannenkoor Ethan in 2016 noemde de voorzitter - in een interview met het RD - de Samen-uit-dag een hoogtepunt. "Als een gehandicapt kind dan vraagt of we Gedenk o Heer’, hoe zwak ik ben (psalm 89) willen doen, gebeurt er wat. Dan zing ik even niet meer.” Uiteraard is Pieter Heykoop als organist van het koor ook weer aanwezig.

Carillon
Een nieuwe muzikale activiteit is het mobiele carillon van Boudewijn Zwart. Bezoekers van de Samen-uit-dag kunnen genieten van het spel op het carillon; zowel solo gespeeld door Boudewijn Zwart als in de begeleiding van mannenkoor Ethan. Daarnaast kunnen bezoekers zelf op het carillon spelen! Een ervaring om niet te vergeten...

Oude ambachten
Langs het Henschotermeer zullen diverse oude ambachten zichtbaar zijn. Zo kan jong en oud een inkijkje krijgen in het leven in vroeger tijden. Wellicht is het mogelijk om zelf ook één van de ambachten te beoefenen.

Portret- en gezinsfotografie
Een bekend spreekwoord luidt: 'E;en beeld zegt meer dan duizend woorden'. Een fotograaf biedt u de mogelijkheid in één beeld een mooie herinnering te ontvangen van de Samen-uit-dag. Daarom is er een fotograaf aanwezig die kinderen, jongeren, ouderen, alleen of in (gezins)verband op de foto zet.

Kinderactiviteit
Kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd en violiste Marieke Booy zorgen (net als de vorige keer) voor een activiteit met verhalen en muziek. De activiteit gaat over vriendschap met verhalen uit het nieuwe boek Kikkervisjes in de soep. Naast het vertellen van verhalen wordt er tijdens deze acitviteit muziek gemaakt op de viool en accordeon. Bezoekers van deze activiteit worden actief bij het programma betrokken; alleen luisteren mag natuurlijk ook...

Markt
Langs het Henschotermeer zullen diverse marktkramen staan waar u gezellig langs kunt lopen om kennis te nemen van de producten en diensten van de sponsors van de Samen-uit-dag. Uiteraard wordt op de markt ook gezorgd voor de inwendige mens.