Nieuws

22 juni 2015

Gemeenten lappen regels Wmo aan de laars

Nog steeds slaan gemeenten de wettelijke plicht om een keukentafelgesprek te voeren met hulpbehoevende burgers in de wind. Besluiten over het intrekken of verminderen van het aantal uren eenvoudige huishoudelijke hulp (hh1) worden in diverse gemeenten zonder een (gedegen) onderzoek genomen. Dat blijkt uit onderzoek van Binnenlands Bestuur.

Verder lezen

18 juni 2015

Overheveling kortdurend verblijf jaar uitgesteld

Minister Schippers van VWS wacht met de overheveling van kortdurend verblijf van de Wlz naar de Zvw. Het aanbod van verblijf in de eerste lijn is inhoudelijk nog onvoldoende uitgekristalliseerd, zo erkent Schippers. Ook de financiering van en toeleiding naar eerstelijnsverblijf is nog niet goed geregeld.

Verder lezen

18 juni 2015

Minister wil meer aandacht van zorgverzekeraars voor chronisch zieken

Minister Edith Schippers (VWS) heeft nieuwe maatregelen gepresenteerd om zorgverzekeraars te stimuleren zich meer op chronisch zieken en andere kwetsbare verzekerden te richten. De middelen die zorgverzekeraars ontvangen van de overheid worden sterker afhankelijk van het aantal chronisch zieken dat een zorgverzekeraar als verzekerde heeft. Hiermee wordt het vanaf 2016 voor zorgverzekeraars meer lonend om te investeren in de beste zorg voor deze cli├źnten. Schippers heeft de Tweede Kamer via een brief over de maatregelen ge├»nformeerd.

Verder lezen