Nieuws

16 september 2014

Langdurige zorg in de Miljoenennota

Het aantal ouderen in Nederland is de afgelopen decennia sterk gegroeid. Maar steeds minder ouderen kozen voor een plek in een instelling. Mensen wonen liever thuis. Met hun eigen vertrouwde spullen om zich heen, in de buurt die ze kennen. Ook als niet alles meer vanzelf gaat, is dat mogelijk. Met ondersteuning van vrienden en familie kom je een heel eind. Vergeet niet: zo gaat het nu ook al heel vaak. Omdat we het normaal vinden om elkaar te helpen. In Nederland verlenen meer dan 2,5 miljoen mensen mantelzorg. Ook dat is iets om trots op te zijn.

Verder lezen

25 augustus 2014

3 procent van kinderen heeft autisme

Autisme of een daaraan verwante stoornis komt volgens de ouders bij bijna 3 procent van de kinderen voor. Het komt twee keer zo vaak voor bij jongens als bij meisjes. Jongens worden ook vaker behandeld: vier keer zo vaak als meisjes. Ruim een kwart van de kinderen met autisme heeft ook symptomen van ADHD.

Verder lezen

13 augustus 2014

Rolstoeltoilet vaak niet bereikbaar

Meer dan de helft van de toiletten voor lichamelijk gehandicapten kan niet worden gebruikt door mensen in een rolstoel. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Instituut voor Rolstoeltoegankelijkheid. Het instituut heeft 175 toiletten onderzocht en daarvan bleek slechts eenderde geschikt voor rolstoelers.

Verder lezen