Nieuws

27 juli 2015

Gezin met kinderen met beperking wil 'gewone' vakantie

Gezinnen waarvan een kind een beperking heeft gaan minder vaak op vakantie dan ‘normale’ gezinnen: twee keer per jaar, terwijl het Nederlandse gemiddelde op ruim drie keer per jaar ligt. Ook kiezen zij eerder voor een korte vakantie dan een vakantie die langer dan een week duurt. Dat blijkt uit het Onbeperkt Vakantievieren-onderzoek van het Ronald McDonald Kinderfonds, dat vorig jaar werd uitgevoerd onder 276 Nederlandse gezinnen met een kind met een beperking.

Verder lezen

20 juli 2015

Behandel mantzelzorger niet als slachtoffer

Mantelzorgers verlenen graag zorg aan een naaste, maar zouden meer waardering willen krijgen voor hun taken. Ook willen zij meer informatie ontvangen over de veranderingen in de zorg en meer ondersteuning vanuit de professionele zorg. Dit blijkt uit een onderzoek van het lectoraat Community Care van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) onder 579 mantelzorgers in de regio Amsterdam.

Verder lezen

08 juli 2015

Meer mogelijkheden voor eHealth

Vorig jaar heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) drie doelstellingen geformuleerd om patiënten meer regie over hun gezondheid en zorg te geven door de inzet van eHealth. Nictiz, het expertisecentrum voor standaardisatie en eHealth, en het NIVEL, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg, hebben op verzoek van VWS in een nulmeting geanalyseerd waar we nu staan.

Verder lezen