Nieuws

29 januari 2015

Huisbezoek belangrijker in bestrijding fraude Pgb

Huisbezoeken aan zowel bestaande als nieuwe houders van een persoonsgebonden budget (Pgb) worden belangrijker in de bestrijding van fraude met het Pgb. Tevens krijgen de bezoeken een grotere rol in de voorlichting van budgethouders. Voor de huisbezoeken is de komende jaren 5 miljoen euro beschikbaar. Dat schrijft staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) aan de Tweede Kamer. Hij geeft daarbij als reden dat huisbezoeken hun nut hebben bewezen.

Verder lezen

29 januari 2015

Eén op de drie mensen met een arbeidsbeperking heeft betaald werk

In 2013 had 14 procent van alle 15- tot 65-jarigen in Nederland een arbeidsbeperking. Zij hebben een langdurige ziekte, aandoening of beperking die hen belemmert bij het uitvoeren of vinden van werk. Een derde van hen had betaald werk van 12 uur per week of meer, vaak in vaste loondienst en relatief vaak in deeltijd. Eén op de tien mensen met een arbeidsbeperking met betaald werk zou meer uren willen werken. Dit maken het CBS en het ROA bekend.

Verder lezen

20 januari 2015

Positieve verwachtingen verbeteren uitkomst na hersenletsel

Mensen die revalideren na een herseninfarct of ander ‘nNiet-aangeboren hersenletsel’ (NAH) bereiken een hogere kwaliteit van leven als ze beschikken over veel vertrouwen in hun eigen kunnen bij het omgaan met de nieuwe situatie (zelf-effectiviteit). Omdat zelf-effectiviteit in behandeling vergroot kan worden, is het volgens promovenda Ingrid Brands belangrijk om mensen te screenen op deze factoren direct na het ontstaan van het hersenletsel. De revalidatiearts promoveert aan de Universiteit Maastricht.

Verder lezen