Nieuws

22 februari 2017

Meerkosten.nl: hulp bij Belastingaangifte

Leven met een ziekte of beperking brengt extra kosten met zich mee. Bijvoorbeeld voor zorg, vervoer, hulpmiddelen of extra gezinshulp. Die kosten zijn voor een deel nog steeds aftrekbaar via de belasting. De website Meerkosten.nl legt uit hoe dat moet. Daarnaast geeft de website uitleg over andere regelingen die het inkomen extra ondersteunen.

Verder lezen

22 februari 2017

Compensatieregeling Pgb

Budgethouders van een persoonsgebonden budget (Pgb) en Pgb-zorgverleners die extra kosten hebben gemaakt door te late betaling door de SVB in 2015, kunnen een compensatie ontvangen. Het ministerie van VWS heeft hiervoor de compensatieregeling trekkingsrecht Pgb opgesteld. Er gelden wel voorwaarden om voor de vergoeding in aanmerking te komen.

Verder lezen

20 februari 2017

ADHD op vijf plekken in de hersenen zichtbaar

Bij mensen met ADHD zijn vijf hersengebieden kleiner dan bij mensen zonder ADHD. Dit blijkt uit de grootste studie die tot nu toe onder mensen met ADHD is gedaan. De verschillen zijn het duidelijkst bij kinderen en ze zijn minder groot bij volwassenen. De gevonden verschillen kunnen de vertraagde hersenontwikkeling verklaren die belangrijk is bij deze aandachtsstoornis. Het onderzoek is uitgevoerd onder leiding van Barbara Franke van het Radboudumc en werd op 16 februari gepubliceerd in Lancet Psychiatry.

Verder lezen