Nieuws

04 juli 2016

Zorg mensen met beperking voorbereiden op toekomst

De zorg voor mensen met een beperking moet worden voorbereid op de toekomst. Zij worden ouder, waardoor de zorg die zij ontvangen toeneemt en ingewikkelder wordt. Ook moet beter dan nu tegemoet gekomen worden aan de zorgvragen van specifieke groepen mensen met beperkingen. Bovendien zullen bewoners van instellingen en hun naasten steeds meer hun voorkeuren uitspreken: waar zouden ze willen wonen? Met wie? En hoe zouden zij hun zorg willen ontvangen?

Verder lezen

04 juli 2016

ADHD bij volwassenen toont vele gezichten

De symptomen van volwassenen met ADHD lopen sterk uiteen. Ook de oorzaken van ADHD bij volwassenen zijn divers, concluderen Jeanette Mostert en Marten Onnink van het Radboudumc. Zij deden voor het eerst onderzoek naar een grote groep volwassenen met ADHD met behulp van cognitieve tests en beeldvormende technieken.

Verder lezen

04 juli 2016

Woonvoorziening in Barneveld voor jongvolwassenen met autisme

Per 1 september 2016 start Stichting woonvoorziening Esveld een kleinschalige woonvoorziening in Barneveld voor reformatorische jongvolwassenen met autisme en een normale begaafdheid. Door de kleinschaligheid is het mogelijk op maat geleverde begeleiding te bieden aan jongeren die niet zelfstandig kunnen wonen.

Verder lezen