Nieuws

24 augustus 2016

Oplichters benaderen Pgb-budgethouders

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) waarschuwt gemeenten dat er oplichters actief zijn die proberen om PGB-budgethouders vertrouwelijke gegevens afhandig te maken. De SVB benadrukt dat de afdeling DPGB nooit huisbezoeken aflegt en nooit inloggegevens van Mijn PGB vraagt.

Verder lezen

22 augustus 2016

Afname Ritalingebruik bij kinderen met ADHD

Hoewel het aantal gebruikers van het ADHD-middel methylfenidaat (vooral bekend als Ritalin) over de hele linie nog toeneemt, valt die stijging de laatste jaren telkens lager uit. Onder kinderen tussen de vijf en vijftien jaar heeft de groei van het aantal gebruikers van methylfenidaat in 2015 al voor het tweede jaar op rij plaatsgemaakt voor een daling, maakte de SFK (Stichting Farmaceutische Kengetallen) bekend.

Verder lezen

04 augustus 2016

Kinderhersenen reageren anders op Ritalin

Ritalin, het medicijn voor de behandeling van ADHD, werkt in het zich ontwikkelend brein van kinderen anders dan bij volwassenen. Ritalin verhoogt de doorbloeding in kinderhersenen, een indirecte maat voor een langdurige verandering in de concentratie van het boodschapperstofje dopamine. Dit blijkt uit onderzoek van het AMC.

Verder lezen